У Харкові викрили поліцейського на вимаганні неправомірної вигоди 

Старший оперуповноважений кримінальної поліції Харківщини вимагав від приватного підприємця гроші за непередачу до слідчого підрозділу поліції матеріали про нібито самовільне захоплення земельної ділянки.

[/b]

До Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції звернувся приватний підприємець та розповів, що працівник поліції вимагає в нього хабара – 1,5 тисячі доларів США. За цю суму поліцейський обіцяв не передавати заяву у слідчий підрозділ про нібито самовільно захоплену земельну ділянку для ведення господарської діяльності.
Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановили, що гроші від бізнесмена вимагає 43-річний працівник відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУНП.
Поліцейського-хабарника затримали відразу після одержання коштів працівники внутрішньої безпеки Нацполіції, спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. Неправомірну вигоду вилучили.
Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, готується оголошення про підозру. Підполковника поліції затримано в попядку ст.208 КПК України. За злочинні дії поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
[b]Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии