На Черкащині помічника голови одного з судів викрито у хабарництві

За певну «винагороду» чоловік пообіцяв посприяти у прийнятті суддею рішень на користь позивачів у 14 судових справах.

На Черкащині помічника голови одного з судів викрито у хабарництві


Сслідчі Черкаського відділу поліції за оперативного супроводження працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Нацполіції України за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури повідомили про підозру помічнику голови одного з судів області.

Під час слідства було встановлено, що підозрюваний налагодив злочинну схему по вимаганню та отриманню неправомірної вигоди від представника позивача за його вплив на суддів. Правоохоронці задокументували вимагання та отримання 4 400 доларів США неправомірної вигоди за прийняття позитивного рішення по 14 цивільним справам. За кожне позитивне рішення – 300 доларів США та ще 200 доларів США за його «працю».
За результатами проведення слідчо-оперативних заходів правопорушнику наразі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального Кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Проводяться процесуальні дії щодо встановлення додаткових епізодів злочинної діяльності підозрюваного та встановлення інших причетних до злочину осіб.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии