На Оболоні поліцейські затримали чоловіка, який під час обміну валюти пограбував киянина

Зловмисник через всесвітню мережу підшукував осіб, які мали намір обміняти гроші за вигідним курсом. Після чого зустрічався з потенційними клієнтами, а у момент передачі грошей, грабував потерпілих. На даний час доведена причетність правопорушника до вчинення двох аналогічних злочинів.

На Оболоні поліцейські затримали чоловіка, який під час обміну валюти пограбував киянина


Під час відпрацювання території Оболонського району правоохоронці звернули увагу на підозрілого чоловіка, який біг та не реагував на вимогу зупинитися. Поліцейські наздогнали його та з'ясували, що він щойно незаконно заволодів грошима та втікав із місця злочину. При поверхневій перевірці у зловмисника виявили у кишені 5000 доларів США. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Слідчі встановили, що правопорушник розмістив у мережі Інтернет повідомлення про обмін валют за привабливим курсом, потім телефоном домовився про зустріч із потенційним клієнтом, який хотів обміняти 50000 доларів США. Під час операції обміну валюти грабіжник вихопив у потерпілого долари та побіг.



"Зловмисником виявився 34-річний киянин, якого затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлена також його причетність до подібного злочину, що стався кілька днів тому. Того разу правопорушник заволодів грошима у сумі 38000 доларів США. Наразі перевіряють причетність затриманого до аналогічних правопорушень у столиці", - розповів начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.



Фігуранту оголошено про підозру та обирається міра запобіжного заходу.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии