У Києві слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який вчиняв домашнє насильство

Раніше судимий правопорушник систематично нецензурно ображав та погрожував фізичною розправою рідній матері.

Перша заява від киянки надійшла до Деснянського управління поліції ще у 2016 році. Жінка поскаржилася на свого сина, який цькує її та погрожує розправою.

Як прокоментував старший дільничний офіцер поліції Ігор Черних, 35-річного дебошира поставили на відповідний облік та відносно нього склали кілька протоколів за ч. 2 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому чоловіка притягнули до кримінальної відповідальності за ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, а суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі близько 40 тисяч гривень.

«61-річна потерпіла проживає разом із сином, який зловживає спиртними напоями, а відтак між ними періодично виникали конфлікти. Під час сварок чоловік нецензурно ображав та погрожував матері насильством. Одного разу він під дією алкоголю штовхнув родичку, яка не втрималася на ногах і впала, вдарившись головою об стіл. Тривалий час жінка перебувала на амбулаторному лікуванні», - додав поліцейський.

Не зважаючи на профілактичні бесіди з кривдником, його поведінка в сім’ї не змінилася і він продовжував вчиняти домашнє насилля. У результаті слідчі Деснянського управління поліції відкрили кримінальне провадження та повідомили правопорушнику про підозру за вчинення злочину, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України

На даний час досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до Деснянського районного суду. Чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии