Поліція викрила у хабарництві керівника управління Миколаївської міської ради

До злочинної діяльності посадовець залучив посередника.

Поліція викрила у хабарництві керівника управління Миколаївської міської ради


Оперативники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Національної поліції, слідчі Заводського відділу поліції під процесуальним керівництвом Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 задокументували корупційну схему підписання актів виконаних робіт, організовану посадовцем Миколаївської міської ради.

Так було встановлено, що керівники одного з управлінь за підписання актів виконаних робіт із недостовірними відомостями щодо їх обсягу вимагає та отримує від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду.

З метою конспірації протиправної діяльності останній залучив посередника. Його роль полягала у винесення коштів, одержаних у якості хабар, зі службового кабінету. В подальшому посередник віддавав кошти посадовцю.

Сьогодні, 28 грудня, правоохоронці викрили керівника одного з управлінь Миколаївської міської ради та посередника після отримання та передачі 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання осіб.

Вирішується питання про затримання фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии