Андрій Крищенко зустрівся із представниками ОБСЄ в Україні

Метою зустрічі стало обговорення питань, пов’язаних із забезпеченням публічної безпеки та охорони правопорядку у столиці.

Перш за все заступниця керівника Київського офісу Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Хатуна Мургулія поцікавилася криміногенною обстановкою у столиці. Начальник поліції Києва розповів, що загалом кримінальна ситуація у місті спокійна, ріст злочинності не спостерігається. Важливою складовою підтримки публічної безпеки та правопорядку є співпраця із громадськими організаціями. Як приклад Андрій Крищенко навів підписання Меморандуму про взаємодію у сфері забезпечення правопорядку та муніципальної безпеки зі столичною владою та громадським формуванням «Муніципальна варта».

Андрій Крищенко зустрівся із представниками ОБСЄ в Україні


Окрему увагу звернули представники ОБСЄ і на збільшення кількості повідомлень у ЗМІ про замінування різних об’єктів у столиці. Очільник київської поліції підкреслив, що на всі такі звістки правоохоронці реагують миттєво: громадян евакуюють, проводиться комплексна перевірка фахівцями всіх профільних служб. Також обов’язково розпочинаються досудові розслідування і у співпраці зі спеціалістами відповідних служб здійснюється пошук псевдомінерів.



Обговорили також питання захисту прав етнічних меншин та виявлення правопорушень у сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Андрій Крищенко зазначив: поліція працює не лише над розкриттям злочинів, а й проводить превентивні заходи задля забезпечення безпеки всіх мешканців і гостей столиці.



Наостанок пані Мургулія поцікавилася специфікою несення служби у виборчий період. Андрій Крищенко зауважив, що поліція Києва повністю готова до забезпечення правопорядку як під час виборчої кампанії, так і безпосередньо в день голосування:

«Ми маємо великий досвід у цьому питанні. До того ж, нещодавно ми забезпечили проведення виборів Президента. І, як неодноразово наголошували міжнародні та вітчизняні експерти, це були найчесніші вибори в історії України. Тож переконую вас, що ми зробимо все можливе для того, аби і парламентські виборчі перегони пройшли безпечно та без серйозних порушень», - підсумував керівник столичної поліції.





Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии