За минулу добу поліцейські затримали двох «мінерів»

Зокрема, повідомлення про неправдиві замінування надійшли до підрозділів поліції у місті Києві та Львівській області.

Так, у столиці до чергової частини Дніпровського управління поліції зателефонувала жінка та повідомила про замінування одного з житлових будинків.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, екіпаж патрульних та фахівці профільних служб. У ході перевірки будівлі та прилеглої території підозрілих предметів чи речовин спеціалісти вибухотехнічної служби не виявили.

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу, яка повідомила про неправдиве замінування – 23-річну киянку, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння. За її словами, вона повідомила про замінування будинку, де проживає, через конфлікт у родині.

Правопорушницю затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також 29 травня, близько 20.00 на Львівщині надійшло телефонне повідомлення про замінування одного з місцевих підприємств. На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінолог, слідчо-оперативна група та фахівці інших служб. З підприємства було евакуйовано близько 230 осіб. Під час перевірки приміщення та прилеглої території вибухонебезпечних або підозрілих предметів виявлено не було.

Протягом години працівники поліції встановили, що до надання неправдивого повідомлення про замінування підприємства причетний 26-річний житель одного із сіл району. Для цього він скористався мобільним телефоном свого сусіда.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре нагадують, що неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності – кримінальне правопорушення, за яке передбачене покарання - позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Крім того, за повторний такий «жарт» передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі — від 4 до 8 років.
Департамент комунікації

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии