На Донеччині затримано поліцейського за вимагання хабара у колеги

Працівника патрульної поліції викрили співробітники внутрішньої безпеки НПУ.

На Донеччині затримано поліцейського за вимагання хабара у колеги


До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернулася з рапортом співробітниця поліції батальйону патрульної поліції. 23-річна сержант поліції розповіла, що керівництво вимагає у неї гроші.

Під час перевірки оперативники УДВБ НПУ встановили, що до протиправних дій, про які повідомила заявниця, причетний 36-річний поліцейський батальйону патрульної поліції у місті Краматорськ та Слов'янськ. Капітан поліції вирішив скористатися недосвідченістю молодої колеги. Володіючи інформацією про можливу причетність поліцейської до бійки у позаслужбовий час, він почав шантажувати її. Пригрозив дівчині, що за порушення дисципліни її звільнять із лав поліції, а за можливість уникнути таких наслідків керівництво начебто вимагає тисячу доларів США.
Зібравши необхідну суму, поліцейська передала їх патрульному, однак почула нову вимогу. За можливість отримувати збільшене преміювання треба "заплатити" 2 тисячі гривень, а надалі – «ділитися» премією.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відразу після одержання 2 тисяч гривень поліцейського затримали, а гроші вилучили. Крім того, під час особистого обшуку у нього виявили згорток з речовиною рослинного походження (попередньо - марихуана), який відправлено на експертизу.



На теперішній час патрульного затримали в порядку ст. 208 КПК України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі готується оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. За корупційні дії підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии