На столичному залізничному вокзалі поліцейські затримали черкащанина, який опоїв пасажира та забрав його речі

Побачивши на платформі самотнього мандрівника, зловмисник підійшов до нього і запропонував випити горілки, куди непомітно підлив очні краплі. Оскільки лікарський засіб містить психотропну речовину, то згодом чоловік втратив свідомість, а новий знайомий скористався моментом і забрав його речі. Втім, дії правопорушника вчасно помітили співробітники вокзалу й викликали поліцію.

До чергової частини відділу поліції на станціях залізничного транспорту столичної поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що на платформі невідомий нишпорить у кишенях та валізі чоловіка, який лежить поряд у непритомному стані. На місце події негайно прибули співробітники кримінальної поліції та виявили особу, на яку вказали свідки.
На столичному залізничному вокзалі поліцейські затримали черкащанина, який опоїв пасажира та забрав його речі


Як розповів начальник сектору кримінальної поліції на станціях залізничного транспорту поліції Києва Руслан Мангуш, потерпілого з гострим отруєнням психотропною речовиною тяжкого ступеню медики швидкої допомоги госпіталізували у лікарню, а правоохоронці у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали 33-річного мешканця Черкаської області:

«Попередньо ми встановили, що на платформі до жителя Дніпропетровської області підійшов невідомий та пригостив його горілкою, в яку непомітно підлив лікарський препарат із вмістом психотропної речовини. Дочекавшись, коли чоловік втратив свідомість, зловмисник вирішив заволодіти його речами. У подальшому при поверхневому огляді затриманого ми вилучили барсетку з двома смартфонами, грішми та документами, що належать потерпілому. Також ми вилучили два флакони очних крапель, які направили на експертизу».



Зі слів затриманого, кілька днів тому він приїхав до столиці на заробітки. Проте виявилося, що у цьому році працівники Святошинського управління поліції затримували його за зберігання наркотиків. Також він раніше судимий за крадіжки.



«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення затриманого підозри та обрання запобіжного заходу», - додав Руслан Мангуш.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии