Посадовцю поліції Марганця інкримінується хабарництво 

Заступнику начальника Марганецького відділення поліції Дніпропетровщини оголошено про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди. За 1,5 тисячі доларів США поліцейський пообіцяв місцевій мешканці повернути відібране у неї авто та не фальсифікувати кримінальне провадження.

Посадовцю поліції Марганця інкримінується хабарництво 
До працівників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернулася жителька міста Марганець. 22-річна заявниця поскаржилася на окремих співробітників поліції міста, які безпідставно відібрали у неї щойно куплений автомобіль і пригрозили притягти до кримінальної відповідальності за збут наркотиків. За повернення транспортного засобу та уникнення фальсифікації справи заявниця повинна була віддати 1,5 тисячі доларів США.



За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.2 ст.28 ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Спільними діями працівників УДВБ НПУ, ДБР та УСБУ було задокументовано причетність до протиправних дій окремих співробітників Марганецького ВП, серед яких – один із заступників начальника міської поліції.
36-річний капітан поліції під час зустрічі із заявницею повернув їй документи на автомобіль, повідомивши місце його знаходження, та погодився зменшити суму хабара до тисячі доларів. Дівчина виконала всі умови поліцейського і передала йому кошти.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, Управління Служби безпеки України та слідчі ДБР провели санкціоновані обшуки за адресами, пов'язаними з фігурантами справи, та у адміністративній будівлі поліції Марганця. Заступнику начальника відділення поліції вручено підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Тривають подальші слідчі дії щодо інших співробітників підрозділу поліції. До суду готується клопотання про обрання посадовцю поліції запобіжного заходу.



Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии