Столичні слідчі оголосили про підозру групі осіб, які вимагали від представників суб’єктів господарювання 860 тисяч доларів США

Злочинну діяльність фігурантів, серед яких депутат обласної ради, правоохоронці документували протягом року. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Працівниками слідчого управління столичної поліції спільно з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрито групу осіб, що вимагали гроші від двох представників суб’єктів господарювання. Зловмисники намагалися заволодіти 860 000 доларів США шляхом погроз застосування насильства відносно членів їх сімей, знищення та заволодіння майном, а також із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я та позбавлення волі.

Шістьом активним фігурантам, один із яких депутат обласної ради, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває. Проводяться заходи з метою притягнення до відповідальності інших учасників вчинення злочинів, серед яких громадяни іншої держави, які є замовниками вчинення вказаних злочинів.

Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии