Київські поліцейські взяли участь в акції #ДійПротиНасильства

Метою заходу є привернення уваги громадян до такої актуальної проблеми як насильство в сім'ї, а також підвищення обізнаності населення з питань попередження такого явища.

Київські поліцейські взяли участь в акції #ДійПротиНасильства



Сьогодні, 11 грудня, у столиці відбулись заходи у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». На інформаційно-просвітницькій акції правоохоронці та представники профільних служб з питань соціального захисту населення обговорили питання виникнення домашнього насильства та надали громадянам поради про шляхи його попередження.





Начальник відділу ювенальної превенції столичного главку поліції Анна Панченко зазначила, що випадки домашнього насильства трапляються часто, жертви замовчують про це:

«Сьогодні ми проводимо акцію #ДійПротиНасильства для того, щоби привернути увагу людей до негативного явища, а також порадити, як діяти, аби уникнути кризових ситуації у родині. Також хочу закликати громадян, які стали жертвою чи свідком домашнього насильства, не мовчати та звертатися за допомогою до поліції».



Крім цього, на локації поліцейські розмістили коло з жіночих косметичок, які символізували те, що втрачає жінка внаслідок домашнього насильства: честь, гідність, здоров’я, а іноді навіть життя. Також кожен бажаючий міг приклеїти «долоньку» з побажанням про безпечне середовище проти насильства та агресії.





Помічник начальника столичної поліції Ольга Юскевич зазначила, що нажаль жертвою будь-якого насильства може бути не тільки жінка, але найчастіше від нього страждають саме дівчата:

«Ми закликаємо громадян не бути байдужими до такого явища і разом діяти проти нього. На сьогодні, у поліції вже добре відпрацьований механізм реагування на факти насильства в сім’ї, адже той хто вчиняє насильство має бути притягнутий до відповідальності».


Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии