Поліцейські водної поліції Києва повернули власнику викрадений катер

Правопорушник взяв чужий водний транспорт, аби покататися на ньому разом із друзями.

До столичної поліції на спецлінію 102 зателефонував 47-річний киянин із повідомленням про зникнення катера, який перебував на водній стоянці у Дніпровському районі. На місце події на службовому катері негайно вирушили співробітники відділу поліції в річковому порту «Київ».

Поліцейські водної поліції Києва повернули власнику викрадений катер


За інформацією інспектора сектору превенції Віталія Бали, правоохоронці опитали заявника, який надав опис та технічні характеристики катера:

«У ході відпрацювання інформації та акваторії річки Десенка неподалік від урочища Моложі ми виявили катер. На той момент він дрейфував, адже виникли несправності із двигуном, тому ми взяли його на буксир і пришвартували вже біля відділу поліції».



На борту катера перебували дві жінки і двоє чоловіків, у тому числі 35-річний мешканець Деснянського району, якого упізнав заявник. Із його слів, правопорушником виявився чоловік, який напередодні виконував ремонтні роботи цього водного транспорту.



«Чоловіка затримали у порядку статі 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він стверджує, що катер взяв за попередньою домовленістю із власником, але той цю інформацію заперечує. Тож відібрані пояснення заявника та правопорушника будуть ретельно перевірені», - додав Віталій Бала.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 278 (Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии