У Києві поліцейським вручили автоматичні дефібрилятори

За підтримки міжнародної фармацевтичної компанії «Серв’є» та з метою підвищення якості надання домедичної допомоги управлінню поліції метрополітену передали два автоматичних дефібрилятори.

Медичні пристрої розмістять на станціях метрополітену, аби працівники поліції змогли надати домедичну допомогу громадян при раптовій зупинці серця. Також із правоохоронцями проведуть навчальні тренінги з використання та застосування дефібрилятора.

У Києві поліцейським вручили автоматичні дефібрилятори
Генеральний директор компанії «Серв’є» Мішель Ешенбреннер зазначив, що раптова зупинка серця є однією з поширених причин смерті в Україні та Європі. Трапляються випадки, коли бригада швидкої медичної допомоги не встигає дістатись до потерпілого вчасно. І таких трагічних випадків можна було б уникнути, якби автоматичні дефібрилятори були розміщені у публічних місцях. Адже використання дефібрилятора у перші дві хвилини при раптовій зупинці серця збільшує шанси на виживання до 80%:

«Ми прагнемо, аби допомога була поруч із пацієнтом, і тому ініціюємо проект із встановлення автоматичних дефібриляторів на станціях київського метрополітену. Піклування про життя та здоров’я людей є першочерговим завданням нашої компанії, тому завжди готові підтримати проекти, що сприяють запровадженню світових стандартів безпеки та забезпечення доступу до якісної охорони здоров’я».



Під час заходу керівник «Центру спеціальної підготовки» Олег Картавий розповів поліцейським про призначення дефібрилятора та особливості його використання, а також продемонстрував на тренувальному манекені застосування такого медичного пристрою:

«При раптовій зупинці серця потерпілому потрібно негайно надати медичну допомогу. Оскільки людський мозок функціонує близько 4-6 хвилин, то у цей проміжок часу необхідно провести реанімаційні заходи і провести дефібриляцію, що допоможе врятувати життя. Також хочу додати, що у подальшому ми проведемо з поліцейськими практичні тренінги при проведенні серцево-легеневої реанімації постраждалим при раптовій зупинці серця».




Начальник управління поліції метрополітену Михайло Ніконов висловив вдячність представникам компанії «Серв’є» та зазначив, що тепер надане обладнання дозволить більш ефективно виконувати завдання, які поставленні перед поліцейськими, у тому числі з надання домедичної допомоги:

«На сьогодні частина співробітників поліції вже пройшла курси парамедиків та отримала відповідні сертифікати і можуть здійснювати швидкі та ефективні реанімаційні дії. Впевнений, що після проходження відповідних тренінгів усі співробітники поліції, які несуть службу на станціях метро, зможуть використовувати дефібрилятори задля безпеки та захисту життя та здоров’я громадян».



Крім цього, начальник відділу професійного навчання столичного главку поліції Сергій Пшеничний зауважив, що найближчим часом спільно з предстваниками "Центру спеціальної підготовки" ми проведемо з поліцейськими курси навчання на належному рівні і у майбутньому будемо розвивати таку співрацю.



Помічник керівника столичної поліції Ольга Юскевич подякувала іноземним партнерам та представникам треніногової компанії за допомогу:

"Хочу зазначити, що поліцейські постійно працюють над вдосконаленням своїх професійних навичок. Тож тепер дефібрилятори нададуть можливість поліцейським більш ефективно надавати домедичну допомогу громадянам. Сподіваємось на плідну співпрацю з вами у майбутньому ".


Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии