До Оболонського районного суду столиці слідчі направили матеріали провадження відносно псевдомінера

Зловмисник неодноразово телефонував на спецлінію «102» та повідомляв про підготовку вибуху, що призвело до зриву більше ста судових засідань.

Слідчі Оболонського управління поліції спільно зі співробітниками СБУ встановили особу правопорушника, який неодноразово телефонував до поліції з неправдивими повідомленнями про замінування. Правоохоронці встановили, що телефонні виклики вчинені одним чоловіком.

Зловмисником виявився неодноразово судимий 31-річний киянин, який у такий спосіб намагався зірвати судові засідання з розгляду матеріалів щодо раніше скоєної ним квартирної крадіжки. При цьому спроба зупинити роботу Оболонського районного суду супроводжувалась погрозами про загибель людей. За висновком фоноскопічної експертизи встановлено, що голос аноніма в телефонних повідомленнях співпадає зі зразками голосу зловмисника.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Зловмиснику перебуває під вартою та чекає на вирок суду.

Відділ комунікації поліції Києва

Діана Шутько

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии