Кримські правоохоронці затримали на Херсонщині групу вимагачів неіснуючих "боргів"

Зловмисники викрадали транспорт і вимагали гроші у райцентрі на Херсонщині. Їх дії слідчі кваліфікують за трьома статтями Кримінального кодексу України. Вимагачам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Про це розповів начальник поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак.

Кримські правоохоронці затримали на Херсонщині групу вимагачів неіснуючих "боргів"


За його словами, під час розслідування кримінального провадження за ст. 255 (Створення злочинної організації) Кримінального кодексу України, слідчі кримської поліції отримали інформацію про факти угонів транспортних засобів, викрадення людей та вимагання.



До вчинення цих злочинів виявилися причетними двоє громадян - членів етнічного організованого злочинного угруповання. Зловмисники тримали у страху жителів цілого районного центру Херсонської області. Вони залякували громадян та вимагали неіснуючі борги під погрозою фізичної розправи.



Зокрема, упродовж короткого проміжку часу слідчі спільно з оперативниками СБУ Херсонської області задокументували факт вимагання у місцевого мешканця під надуманим приводом двох тисяч доларів США.

«Зловмисники погрожували потерпілому вбивством і розправою над його родиною у разі невиконання «боргових» вимог. При цьому чоловікові нанесли тілесні ушкодження. Крім того, для гарантування сплати коштів правопорушники відкрито викрали автомобіль потерпілого, – зазначив Віталій Стрижак.

У результаті проведених заходів слідчі та спецпризначенці Кримської поліції спільно з СБУ Херсонської області, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, затримали зловмисників після того, як вони одержали всю суму неправомірної вигоди.



Нападникам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам може загрожувати максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии