У Рівному поліцейські запобігли вибуху гранати, яку хотів підірвати зловмисник із Запоріжжя

Житель Запоріжжя, на якого поліцейські вчора, 26 листопада, склали адмінпротокол за незаконну реалізацію нафтопродуктів, виявився у розшуку за вчинення злочину на Харківщині. Під час його затримання чоловік погрожував підірвати себе та поліцейських.

[/b]

На вулиці Млинівська обласного центру працівники відділу превенції Рівненського відділу поліції виявили незаконну АЗС. Під час складання адміністративних матеріалів за статтею 164 КУпАП поліцейські встановили, що 60-річний уродженець Запоріжжя, який певний час проживає у Рівному, ухиляється від органів слідства за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Через вчинений злочин його і розшукують правоохоронці Харківщини.
Чоловіка доставили до Рівненського відділу поліції, він поводився спокійно та будь-якого супротиву не чинив. Однак, коли постало питання про проведення поверхневого огляду та поміщення його до ізолятора тимчасового тримання, уродженець Запоріжжя кинувся до дверей та вибіг із приміщення.
Потрапивши у тупик на вулиці Пушкіна, він дістав гранату та вийняв чеку. Погрожуючи, що підірве себе та поліцейських, забороняв будь-кому наближатися.
У результаті перемовин керівництва Рівненського відділу поліції та групи комунікації із чоловіком поліцейським вдалося нейтралізувати подальші дії зловмисника, а гранату перевести у безпечний стан. В цей час патрульні поліцейські забезпечували безпеку громадян, не допускаючи сторонніх осіб на місце інциденту.
60-річного чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 1 статті 263 (незаконне поводження з боєприпасами) та статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Боєприпас Ф-1 вилучено та скеровано для проведення експертизи. Крім того, поліцейські в рамках досудового розслідування встановлюватимуть походження гранати.

Максимальне покарання, яке може загрожувати уродженцю Запоріжжя — сім років позбавлення волі.
[b]Відділ комунікації поліції Рівненської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии