У Запоріжжі поліція та представники міжнародної організації обговорили питання співпраці

Керівництво ГУНП в Запорізькій області зустрілося з представниками Програми розвитку Організації Об’єднаних націй. Під час заходу учасники обговорили умови та домовилися про подальшу співпрацю, спрямовану на посилення взаємодії поліції і громади задля вирішення питань безпеки.

У Запоріжжі поліція та представники міжнародної організації обговорили питання співпраці


27 травня Головне управління Національної поліції в Запорізькій області відвідали спеціаліст з соціальної мобілізації громадян ПРООН Михайло Карелін, консультант з мобілізації громад ПРООН Олексій Скворцов та координатор з громадської безпеки та соціальної згуртованості ПРООН Роман Хащенков. З представниками організації зустрівся заступник начальника ГУНП Андрій Матвієнко.

Під час зустрічі присутні обговорили умови та домовились про подальшу співпрацю.

Організація займається міжнародною технічною допомогою Програми розвитку ООН правоохоронним органам, яка вже діє на території Донецької, Луганської та Житомирської областей. Її мета – посилення взаємодії поліції та громади, залучення громадськості активно допомагати правоохоронцям та брати участь у спільних проектах.
Так, створюються робочі групи, які є діалоговим майданчиком, де поліція взаємодіє з населенням у пошуках вирішення проблем безпеки: обговорює діяльність поліції, дізнається про потреби громади у безпеці для планування своєї діяльності, допомагає у вирішення проблем безпеки. Тобто організація займається підтримкою впровадження концепції «Взаємодія поліції та населення на засадах партнерства» (Cоmmunity Policing). Зокрема, це досягається за рахунок моніторингу ситуації громадської безпеки, потім проведення тренінгів, діяльності робочих груп, створення доступних поліцейських станцій у віддалених населених пунктах.



У рамках зустрічі присутні окремо зупинилися на питанні безпеки громадян в акваторії Азовського моря.

У найближчому майбутньому такі зустрічі відбудуться з керівниками поліції Бердянського та Мелітопольського району.
Нагадаємо, що запорізькі поліцейські-кінологи провели для вихованців школи-інтернат профілактичний захід.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии