Столичні детективи викрили дует шахраїв у спробі привласнити 750 000 євро жінки, якій пообіцяли мандат народного депутата

Ці гроші – половина від повної суми, яку подільники планували отримати під час зустрічі з киянкою для обговорення деталей злочинної угоди. Однак жінка засумнівалася у правдивості намірів чоловіків і з відповідною заявою звернулася до правоохоронних органів.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень, розпочатих ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, працівники слідчого управління поліції Києва спільно з представниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили двох чоловіків, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1 500 000 євро. У таку суму фігуранти оцінили свої «послуги» з вирішення питання в отриманні мешканкою столиці мандату народного депутату.

Столичні детективи викрили дует шахраїв у спробі привласнити 750 000 євро жінки, якій пообіцяли мандат народного депутата


За інформацією начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва Максима Асланова, передача першого траншу повинна була відбутися під час зустрічі з клієнткою в районі станції метро «Чернігівська». Однак розпорядитися 750 000 євро подільники не встигли, адже їх із речовими доказами зупинили поліцейські.



«Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вони – мешканці столиці, 1973 та 1951 років народження, раніше судимі за різні злочини. Останнього місяць тому ми затримували за скоєння аналогічного злочину. Тобто чоловік, створивши уяву про наявність в нього зв’язків у владних структурах, за 150 000 доларів пообіцяв посприяти у призначенні на посаду голови однієї з райдержадміністрацій. Зловмиснику суд обрав запобіжний захід тримання під вартою та визначив заставу близько 154 000 гривень, яку він сплатив та опинився на волі», - зазначив правоохоронець.



Однак належних висновків для себе чоловік не зробив та повернувся до злочинної діяльності. Разом зі знайомим він запропонував свої «послуги» жінці, яка приймає участь у конкурсі на заміщення посади на державній службі, за 1 500 000 євро вирішити питання з отримання нею мандату народного депутата України. Ця пропозиція викликала у клієнтки сумніви, про що вона повідомила у відповідні служби. Затримані надають поліцейським пояснення, готуються матеріали про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.



Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии