У столиці судитимуть іноземця за зберігання вогнепальної зброї та патронів до неї

Фігурант відмовлявся від надання пояснень, уникав явки до суду для обрання запобіжного заходу, оголошувався у розшук, але від правоохоронців йому втекти не вдалося.

Подія сталася рік тому: під час відпрацювання території Голосіївського району співробітники полку поліції особливого призначення №2 на проспекті Науки зупинили автомобіль, який порушив правила дорожнього руху. Під час перевірки документів правоохоронці помітили, що у сумці водій зберігає предмет, схожий на пістолет. Від будь-яких пояснень і проведення огляду автівки чоловік відмовився. При цьому він сховав сумку в авто й зачинив дверцята. Для встановлення обставин події спецпризначенці викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу.

У столиці судитимуть іноземця за зберігання вогнепальної зброї та патронів до неї


Прибувши на виклик, слідчі обшукали машину і вилучили предмет, схожий на зброю, й 13 патронів до неї. Висновок експертизи підтвердив, що пістолет є вогнепальною зброєю, а патрони до нього – бойові.



Фігурантом виявився 44-річний іноземець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом.

Як розповів слідчий Голосіївського управління поліції Олег Яковченко, після повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, іноземець всіляко уникав явки до суду для обрання йому запобіжного заходу. Згодом його навіть оголосили у розшук. Але сховатися від поліцейських зловмиснику не вдалося – його затримали, а суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 80 тисяч гривень, яку за нього внесла співмешканка.

Наразі досудове розслідування завершено й обвинувальний акт передано до Голосіївського районного суду. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии