Альтернативи немає: українців запевнили, що змусять платити більше

Генеральний директор аналітичного центру DiXi Grouр Олена Павленко вважає що підняття тарифів для населення, хоча і є досить болючим питанням для Уряду, інших альтернатив поки немає.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


"Енергетичному сектору потрібні кошти. Ці кошти є або у бізнесу, або у населення. Якщо змушувати бізнес платити більше, то це все одно повернеться вищими цінами на товари для населення. Підіймати тарифи - політично дуже болюче рішення, але поки навряд чи є інша альтернатива", - сказала Павленко.
Альтернативи немає: українців запевнили, що змусять платити більше

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Вона зауважила, що тарифи не можна підіймати раптово, бо люди повинні підготуватись до того що їм потрібно буде більше платити. Це означає, що уряд має озвучити чіткий план: тарифи будуть зростати наступні два, чи три роки, з певною періодичністю, і з конкретним відсотком підвищення. Це допоможе кожному порахувати, якими можуть бути додаткові витрати для сімейного бюджету.
"Якщо ми не даємо споживачам вибір у вигляді ринкових цін, і доводимо їм до відома регульований тариф, то ми маємо дати споживачам інший вибір – як зробити так, щоб скоротити споживання і не платити більше в умовах вищих тарифів. Це означає – масові, дуже доступні, прості програми з енергоефективності, і дуже активна програма підвищення обізнаності населення", - зауважила Павленко. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии