Кияни вщент "розбомбили" Кличка за масовий розпал Covid-19 – вірус косить сотнями

Кияни вщент "розбомбили" Кличка за масовий розпал Covid-19 – вірус косить сотнями

Віталій Кличко - фото Знай.ua
Стрімке зростання підтверджених діагнозів інфікування Covid-19, що останнім часом нараховує не менше 1000 виявлених хворих за добу, та довгоочікуваний розподіл України на 4 карантинні зони, що має відбутися 31 липня, неабияк загострили рівень напруги в країні. Особливо загострилася ситуація в столиці, яка ще з початку пандемії є одним з лідерів за кількістю інфікованих. Схоже, хвиля масштабних протестів під час кричущої весняної історії із масовим зараженням у Києво-Печерській Лаврі, коли розлючені кияни вимагали від мера Києва Віталія Кличка пояснень за злочинну халатність із тривалою затримкою зачинення Монастиря, ризикує повторитися. Зараз значно загострилося питання стрімкого поширення заражень столицею, у якому містяни вбачають вагомий "внесок" саме київської влади. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Віталій Кличко, Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
Дані з брифінгів – "НІ ПРО ЩО!": розібратися з дезінфекцією та забитими маршрутками
Окрім дописів розпачу у соцмережах, чимало "гострих" коментарів обурення від жителів столиці можна знайти, безпосередньо, на офіційній сторінці голови КМДА "Кличко-мер".
"Пустіть ще більше літаків в зони зараження, наприклад Бергамо!", – обурюється киянка Алла Яременко, додаючи показовий скріншот розкладу рейсів.

"І нехай ті, хто прибув, здасть тест ПЛР на другий день прибуття. А нічого, що інкубаційний період до 14 днів і відразу він може нічого не показати? А потім такі рішення лягають на нашу голову. І так тоді, звичайно, винні ми, бо масочку не носили", – скаржиться автор одного з коментарів Зіна Самар.

Користувачі відверто заявляють про безпосередню причетність столичної влади до прогресування хвороби.
"Запустили метро, електрички, потяги - і ось результат!!! Що ж робити??? Лапи після прогулянки з котом, обробляємо засобами, це точно!!!!", – скаржиться місцева мешканка Інна Кутліна.

Незмінною проблемою киян вже котрий місяць поспіль залишається санітарна обробка під'їздів, дитмайданчиків та громадського транспорту.
"Велике прохання – дезінфікувати громадський транспорт, мити і обробляти спеціальними дезрозчинами під'їзди, дитячі майданчики, ліфтові кабіни", - пишет Ольга Українка.

Також, починаючи ще з весни, все частіше почали з'являтися коментарі про, по суті, сухий та неповноцінний формат брифінгів, започаткованих столичним головою ще на початку карантину.
"Замість грамотного АНАЛІЗУ ситуації - голі цифри. НІ ПРО ЩО! ДЕ вогнища захворювання? Хто найчастіше знаходиться в зоні ризику (кур'єри, поштові працівники, соціальні служби, касири гіпермаркетів? ДЕ діти підхоплюють, від кого (в родині або на дитячому майданчику?). Аналіз ситуації - непосильне завдання???", – обурюється мешканка міста Катерина Шило.


Масштабний спалах в гуртожитку та рівень готовності лікарень до нової хвилі
Втім, ще більше "вогню" додали свіжі дані з "коронавірусного фронту" – кількість хворих з офіційно підтвердженим діагнозом інфікування знову перевищила позначку у 100 осіб. Окрім цього, в гуртожитку одного із навчальних закладів міста виявлено великий спалах Covid-19, в результаті чого захворіло понад 130 студентів.
Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ході онлайн брифінгу, що відбувся 31 липня.
"В гуртожитку Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України "КПІ ім. І.Сікорського" захворіло 133 курсанти. З них до лікарень столиці госпіталізували 10 курсантів та 1 викладача. Фахівці тестують всіх, хто контактував з інфікованими. Гуртожиток закрили на карантин – біля нього сьогодні чергує поліція", – повідомив голова КМДА.

Гуртожиток - фото Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України
Що ж стосується загальної статистики за минулу добу, то найбільше випадків захворювання виявили у Дарницькому районі – 28, у Деснянському – 16, а також в Дніпровському районі – 11.
"Ще у 110 мешканців Києва виявили за минулу добу коронавірус. Захворіли 48 жінок, віком від 18 до 73 року, та 3 дівчинки від 5 до 12 років. Також 55 чоловіків від 18 до 81 року, і 4 хлопчики – від 16 до 17 років. Захворіли і 4 медики. До лікарень столиці госпіталізували 26 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.


Загалом, станом на 31 липня, в столиці зафіксовано 8241 випадок інфікування коронавірусом.
Єдиним питанням від користувачів соцмереж, яке особисто озвучив Віталій Кличко в прямому ефірі, стало медичне забезпечення та готовність медзакладів до прийому хворих у випадку масштабної хвилі коронавірусу.
Щоправда, озвучені цифри навряд чи заспокоять жителів міста, у якому, згідно з офіційною статистикою Держстату, мешкає щонайменше 2, 9 млн людей.

Олександрівська лікарня - фото Знай.ua
"Загалом, ми підготували 5 міських лікарень та 2 пологових будинки майже на 900 ліжок. Додатково створили місця в Олександрівській лікарні – там облаштували ще один корпус для лікування хворих на коронавірус на 70 ліжок, а також підготували місця в спецзакладах. Якщо знадобиться, для другої хвилі, місто підготувало ще 800 ліжок в 7 лікарнях столиці. В медзакладах столиці зараз є 400 апаратів ШВЛ", – відзначає мер Києва.
А ось історії очевидців про умови перебування у спеціалізованих медзакладах вже, напевно, можна перерахувати не в поодиноких випадках, а в десятках жахливих "сторіз".

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в місті, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии