Забудовники з допомогою Кличка "присмокталися" до грошового потоку на будівництво Подільського мосту, - ЗМІ

Забудовники з допомогою Кличка "присмокталися" до грошового потоку на будівництво Подільського мосту, - ЗМІ

Фото: КМДА
Про це повідомляє сайт нардепа Олександра Дубинського dubinsky.pro.
"Пасивна поведінка Київради - саме так Апеляційний суд визначив дії столичної влади, яка не побажала оскаржувати рішення Господарського суду про стягнення з комунального підприємства «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» на користь ТОВ «Інтербуд Груп» шкоди в розмірі 80,67 млн грн. Ця компанія має право на забудову території колишнього майнового комплексу заводу «Ремдизель», який знаходиться на Рибальському півострові, у зв'язку з його купівлею у 2015 році”, - йдеться в матеріалі.
Там сказано, що до березня 2017 року засновником «Інтербуд груп» був Данило Привалов - син харківського міського голови Геннадія Кернеса. На даний же момент засновниками компанії є Baneberry Group Limited (62%) і Володимир Кошак (38%). Бенефіціаром Baneberry Group Limited вказаний Павло Фукс.
“У 2017 році представники «Інтербуд Груп» подають в суд на замовника будівництва Подільського мостового переходу, заявляючи, що майновий комплекс із-за будівництва приведено у непридатний для експлуатації стан. Замовником будівництва було КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд р. Києва», підконтрольне столичному Київраді”, - повідомляє ЗМІ.
Вона зазначає, що активна фаза будівництва Подільського мосту проходила до покупки майнового комплексу ТОВ «Інтербуд Груп», а будівельні роботи на території нового власника, зі слів комунального підприємства, не велися."Незважаючи на наведені доводи комунального підприємства і численні судові розгляди, рішення, прийняті судами, були не на користь КП, а значить Києва і його громади. І тільки після розгляду справи Північним Апеляційним судом, було прийнято рішення про неправомірність стягнення з КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» на користь ТОВ «Інтербуд Груп» шкоди в розмірі 80,67 млн гривень. При цьому була відзначена особлива зацікавленість Київради в програші судового розгляду”, - підкреслюється в статті.
У своєму рішенні колегія суддів Північного Апеляційного суду особливо відзначила, що пасивне поведінка з боку Київради призвело до незаконного стягнення значної суми коштів, відшкодування якої відбувається за рахунок грошових коштів і майна комунального підприємства, а потім і у територіальної громади.
"Але точка відпрацювання схеми обкрадання киян мером столиці Віталієм Кличком або його подільниками ще не поставлена. Оскільки наприкінці 2019 року розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» і Київрадою, які діючи в інтересах «Інтербуд Груп», умисно не сплатили судовий збір для апеляційного оскарження рішення по цій справі. Внаслідок чого заподіяно тяжкі наслідки державним інтересам”, - пише dubinsky.pro.
Ресурс підкреслює, що незаконні схеми нинішньої влади, які проходять в союзі з представниками великого будівельного бізнесу, тепер поширюються не тільки на отримання ласого шматочка землі, що належить територіальній громаді Києва.
"Вони пішли далі. Девелопери не без участі Кличка та його команди схемщиків вирішили присмоктатися до грошового потоку, спрямованого на будівництво Подільського мосту. Глобальний розпил на тривалий час. У співдружності каламутних компаній і київських чиновників”, - резюмується в матеріалі.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии