У Києві поліцейські провели студентам лекцію щодо протидії домашньому насильству

Правоохоронці розповідали про види насильства та відповідальність, яка може настати за скоєння таких злочинів.

У Києві поліцейські провели студентам лекцію щодо протидії домашньому насильству


Зустріч відбулась у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. Інспектор відділу превенції Шевченківського управління поліції Марина Гордієнко ознайомила студентів із нормами Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та розповіла про криміналізацію відповідальності щодо осіб, які вчиняють такі дії.



«Тепер ми маємо право відразу на місці події винести терміновий заборонний припис. Цим рішенням можемо заборонити кривднику не тільки спілкуватися із потерпілими, а й наближатися до них чи перебувати в одному помешканні», - зазначила поліцейська.



Крім того, студенти разом із поліцейськими обговорили чотири форми насильства в сім’ї. Аудиторія брала активну участь у дискусії щодо застосування норм закону на практиці.



«Якщо насправді в сім’ї є проблема, то з цим потрібно боротися, адже це може призвести до тяжких наслідків. Тому ми закликаємо всіх постраждалих від домашнього насильства не замовчувати такі факти, а відразу звертатися до поліції», - наголосила інспектор превенції.



Марина Гордієнко нагадала, що в Україні працює Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Консультації там надаються безкоштовно, цілодобово і анонімно, а дзвінки приймаються за телефонами: 0 800 500 335 або 116 123.



Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии