На Полтавщині запрацювала чергова поліцейська станція, що обслуговує Новосанжарську територіальну громаду

Новосанжарську тергромаду, що є однією з найбільших в області за кількістю об’єднаних сільрад, обслуговують два поліцейських офіцери: Артур Кобченко та Артур Федірець. Поліцейська станція, на якій правоохоронці приймають громадян та працюють з документами, розташована у селищі Нові Санжари, на вул. Центральній, 23.

На Полтавщині запрацювала чергова поліцейська станція, що обслуговує Новосанжарську територіальну громаду


Інформацію про графік прийому поліцейських офіцерів, адресу розташування поліцейської станції та їх контакти можна знайти на сайті громади, у спеціальному розділі. Додаткове джерело важливих даних – візитівки, які поліцейські вручають громадянам при зустрічі.



Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності поліції області, зазначив: «Головна мета поліцейського офіцера – щоб мешканці територіальної громади почували себе більш захищеними. Для цього він забезпечений всім необхідним. У його розпорядженні поліцейська станція, службовий автомобіль підвищеної прохідності та цифрова техніка».



Службовий позашляховик Renault Duster споряджений стандартним «пакетом» корисних інструментів та пристроїв, що можуть стати у нагоді у будь-якій ситуації. Як навів приклади Артур Федірець, приміром, пуско-зарядний пристрій потрібен для відновлення роботи автомобільного акумулятора (особливо актуальний в зимовий час); гідравлічні ножиці можуть знадобитися, якщо потрібно відчинити приміщення; аптечка містить все необхідне для надання домедичної допомоги на місці події (від зігріваючої ковдри та джгутів до медикаментів).



Для виконання ключової мети проєкту (тобто підтримання відчуття безпеки та комфорту) потрібно, щоб поліцейський 80% робочого часу приділяв громаді. Його постійна присутність на території не тільки спрощує процес реагування на звернення населення, а також допомагає в оперативному опрацюванні інформації та прийнятті виважених рішень. Таких, що дійсно принесуть найбільшу користь громадянам.



Зокрема, Артур Кобченко вважає, що результат від конструктивного діалогу значно кращий за «покарання», особливо під час домашніх конфліктів або сусідських суперечок. А відтак віддає перевагу ретельному вивченню обставин та примиренню сторін (звісно ж, залежно від конкретного випадку). Офіцер громади, керується основним правилом: ввійти в ситуацію, зрозуміти кожного і дійти правильної думки.



Артур пояснив: «Для мене найголовніше, щоб люди вирішили це питання (що спровокувало суперечку – уточнення), дійшли згоди у ньому. Адже протокол може тільки погіршити ситуацію і загострити конфлікт між ними».
Відділ комунікації поліції Полтавщини

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии