Чим дихає місто. КМДА запустила перші два пости моніторингу повітря



Київ запустив два власних два пости моніторингу повітря, які вимірюють рівень забруднення за 10 показниками і відображають дані у відкритому доступі, тож кожен мешканець міста може побачити будь-коли, чим дихає мільйонне місто.
Чим дихає місто. КМДА запустила перші два пости моніторингу повітря

Як розповіли у КМДА, перші два пости моніторингу повітря запрацювали в Дарницькому та Дніпровському районах міста – на вул. Архітектора Вербицького, 26 та на Харківському шосе, 7/1.
Роботу одного з цих постів перевірив напередодні мер Києва Віталій Кличко.

У Києві розпочали встановлювати сучасну систему, яка здійснюватиме якісний та системний автоматичний моніторинг якості повітря. Перші два пости, що вже встановили, працюють в Дарницькому та Дніпровському районах міста. Сьогодні ми перевіряємо роботу одного з них”, – сказав Віталій Кличко.

Так, обладнання та програмне забезпечення на нових постах моніторингу повітря відповідає європейським стандартам, зокрема директивам ЄС, та рекомендаціям ВООЗ. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах.
Система вимірює понад 10 показників: діоксид сірки (продукт горіння), діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю (чадний газ), озон, сірководень, аміак (задушливий запах, неорганічна сполука), а також пил. Влаштовані також і газоаналізатори, що вимірюють формальдегід, метил меркаптан та пробовідбірники для важких металів.

Усі дані – у відкритому доступі і їх можна побачити в режимі онлайн на сайті КМДА.
Показники можна побачити на карті, де відображається актуальний стан атмосферного повітря та погодні умови. 

Поки місто має два таких пости моніторингу. Ще три пости плануємо встановити до кінця цього року – в Печерському, Оболонському та Солом’янському районах. Наразі управління екології КМДА напрацьовує план розвитку системи моніторингу і встановлення нових постів у всіх районах столиці”, – додав Віталій Кличко.

Він наголосив, що управління екології розробляє власну стратегія поліпшення екологічної ситуації, яка брала б до уваги усі сфери життєдіяльності міста, що впливають на стан повітря – транспорт, діяльність промислових підприємств, озеленення та інші. 







Читайте також: В Київському крематорії з’явиться система очищення повітря
Як повідомлялося раніше, в рамках масштабного екологічного проекту у Києві буде встановлено 27 пунктів моніторингу якості повітря – адреси тут. На це  вже закладені кошти.
Сообщает bigkiev.com.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии