Наражаєте себе на небезпеку: чому потрібно вимагати папери з арендодавця

Війна в Україні призвела до різкого збільшення кількості людей, які змушені жити в орендованому житлі, однак багато з них не знають про свої права і часто зазнають несправедливого ставлення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Про це в інтерв'ю Соцпорталу розповіла Віта Шнайдер, експерт команди нової житлової політики.
"Згідно Цивільного Кодексу договори оренди мають юридичну силу, якщо в них викладені основні умови оренди (вартість, строк проживання та інше) та якщо вони підписані обома сторонами — орендарем та орендодавцем. Але люди часто висловлюють думку, що ці договори не мають сили, тому що вони нотаріально не завірені. В орендарів таке враження: “А нащо їх взагалі підписувати, якщо вони не мають сили”. Або: “Нам сподобався орендодавець: він хороша людина, як нам здалось. І ми нічого не підписували”. Насправді ці договори мають силу. Договори про оренду житла не мають бути нотаріально завірені (виключенням є лише випадки, коли це оренда з викупом)" - повідомляє експертка.

Шнайдер підкреслила, що більшість орендарів підписують стандартний договір, який надає агент з нерухомості. Однак, у разі виникнення суперечки, підписаний договір дозволяє їм звернутися до суду для вирішення питання. Тому важливо, щоб договір оренди був підписаний належним чином.
Наражаєте себе на небезпеку: чому потрібно вимагати папери з арендодавця

Люди оглядають квартиру. Фото: freepik
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии