Голосієво має перетворитись на унікальний район з парком міжнародного рівня та ультрасучасним господарством – Юрій Коваленко

Голосієво має перетворитись на унікальний район з парком міжнародного рівня та ультрасучасним господарством – Юрій Коваленко

Юрій Коваленко
Голосіївський район цікавий не тільки своїм людським, науково-промисловим та туристичним потенціалом, які наразі майже не використовуються. В першу чергу, ми слабо використовуємо для розвитку району свою історичну і культурну спадщину. Тому виникла ідея створення пілотного проекту, який би охопив певну локацію району з визначенням мети – розвиток даного району, розкриваючи його сильні сторони.
Реалізація пілотного проекту "Пересічень" на території історичних урочищ Китаїв–Болгарське-Самбурки, де планується створити унікальний Національний археологічний парк, Екотехнопарк міжнародного рівня та високоякісну туристичну інфраструктури, є одним з основних напрямків роботи команди Юрія Коваленка - кандидата в депутати до Київської міської ради від політичної партії «Сила і Честь» і очільника районного осередку партії. Власне, сам Юрій Коваленко, що виріс в одному з мікрорайонів Голосієва та закінчив місцеву школу № 122, долучився до активної співпраці з мешканцями Голосіївського району для збереження однієї з головних "оаз" столиці. А до складу його команди входять представники активної громади даного району.

Юрій Коваленко
Унікальний проект "Пересічень" вивести на Національний рівень
Проблема полягає у тому, що частина цієї території наразі під загрозою появи чергової "партії" висоток, тож місцеві мешканці та громадські діячі, вже не перший рік ведуть боротьбу за рятування місцевих краєвидів. Головне завдання – не допустити перетворення цих історичних урочищ на чергові "бетонні джунглі" та зберегти цю унікальну ділянку не лише як об'єкт культурно фонду, а й національної культурної спадщини. Але одних бажань зберігти вже недостатньо – треба для міста робити альтернативні забудовникам проекти розвитку територій!Проект "Пересічень" сприятиме розвитку міста як міжнародного центра, що застосовує програми сталого розвитку, підвищенню туристичної та інвестиційної привабливості міста, а також сприятиме підвищенню рівня комфорту і добробуту киян.
Оскільки район "Китаїв – Болгарське – Самбурки", що ліг в основу проекту, знаходиться в історичній місцевості поруч з НПП Голосіївський, пропонується створювати комплексний кластер, використовуючи в першу чергу його історичні, природні та туристичні можливості.

Китаєво - фото moji.com.ua
Проект "Пересічень", розробленого ГО "Спадщина Китаєва", складається із 6 головних складових:
1.
Системність
Вироблення критеріїв оцінювання навколишнього середовища, його потенціалу. Враховуючи, що Голосіївський район є науковим центром міста, мета - вироблення систем індексування показників згідно міжнародному формату SDI (sustainable development index).
2.
Дослідження
Аналіз розвитку території урочищ протягом 1000 років з позиції: археології, екології, кліматології, суспільних відносин. Зокрема, як будувалось і змінювалось суспільство, його соціально-економічні відносини, а кінцевим результатом стане розробка проекту сучасного розвитку.
3.
Соціологія
Мета – залучити громаду для досягнення певних цілей (підвищити матеріальний достаток, дозвілля, безпека тощо). Інклюзивність.
4.
Міжнародний вплив
Реалізація даного проекту підвищить міжнародну вагу міста Киів, зробить його активно привабливим як для туристів, так і для бізнесу.
5.
Інвестиційна привабливість
В рамках проекту буде зроблено акцент на еко-індустрії, креативні індустрії, перспективні форми сільського господарства з створенням Екотехнопарку.
6.
Урбаністичність
Мета – створення оптимальних і ефективних підходів для розвитку міського простору. Використання технологій з низьким використанням ресурсів 1т/людину і енергозатрат 1гкал/ людину.

Голосіївський район - golos.com.ua
Всі ці локації, що охоплюють різні пласти історії, планується розмістити у різних куточках природного "оазису". Окрім того, на цій території знаходяться унікальні пам'ятки природи – зокрема, ендемічні рослини, які більше ніде в Києві не проростають, а також одна з двох в столиці ділянок із реліктовими дубо-грабовими лісами.
Важливо
Статус Національної пам'ятки першого в Україні Археологічного парку та Екотехнопарку назавжди відсіче намагання будь-кого перепродувати нашу землю.
Поповнення бюджету
Наразі ми майже не використовуємо своє культурне та історичне минуле, а також дуже слабо розвиваємо туристичну індустрію. Ми прагнемо реалізації потенціалу нашого міста. До того ж створення цього туристично-природного комплексу принесе додаткові надходження до міського бюджету.
Модернізація господарства: аудит Комунальних підприємств, створення муніципальної соцмережі, ревіталізація «хрущівок»
Ще одним з напрямків роботи кандидата в депутати Юрія Коваленко є розробка системної програми модернізації ЖКГ із залученням ефективних як іноземних, так і вітчизняних досягнень. Залучаючи в першу чергу науковий потенціал міста. Саме про це йшла мова на нещодавній зустрічі кандидата в мери Києва, лідера політичної партії «Сила і Честь» І.П. Смешка із науковцями Інституту кібернетики ім. В. Глушкова. Ініціатором зустрічі якої також виступав Голосіївський осередок, який очолює пан Юрій.

Ігор Смешко, Юрій Коваленко
Модернізація міського господарства (житловий фонд, інженерні мережі, рухомий склад громадського транспорту тощо) є не тільки об’єктивною необхідністю, але й має виступати в якості локомотива розвитку економіки.
"Наприклад - в місті майже 20 000 ліфтів, більшість з яких потребує заміни. За існуючою програмою, в 2019 році було замінено 426 одиниць. Не складно порахувати, що всі ліфти з такими темпами будуть замінені через 50 років. Нас це не влаштовує. Тому потрібно прискорення. Програма модернізації, яку ми пропонуємо, розрахована на 15 років", - каже Юрій Коваленко.
Виходячи з цього, ми розглядаємо:
існуючий промисловий потенціал - скільки ліфтового обладнання наша промисловість виробляє на даний час;
перспективи створення нових підприємств, а отже і залучення інвестицій;
підготовку кадрів (професійна і вища освіта).
І, нарешті, максимальне залучення і кооперація між вітчизняними виробниками. Тобто, фактично ми навчаємось планувати економіку через модернізацію нашого міського господарства..
Але для того, щоб впровадити модернізацію, потрібні системні зміни.
По-перше, потрібно працювати з мешканцями, оскільки саме ми є головними інвесторами в економіку міста і країни. А отже, треба створити для нас такі самі умови, як і для іноземних інвесторів з прозорою та зрозумілою політикою.
Тому і пропонується формула – місто як корпорація, городяни – як акціонери. Тобто фактично, місто повинно функціонувати як бізнес-організація.
Практичним втіленням цього є створення територіальних ланок – як організована структура самоврядування - від громадянина через будинкові, вуличні, квартальні комітети до депутата районної, а згодом і міської ради.
І команда Юрія Коваленко, яка складається з представників різних куточків Голосієва, є наглядною демонстрацією цього підходу.
Не менш важливим, особливо в умовах епідемії Covid -19 коли більшість людей вимушена заробляти в обмежених умовах є створення муніципальної соціальної мережі – як форма онлайн-економіки. Данна соцмережа створена саме для розвитку соціально-економічних стосунків між мешканцями. Це не просто електронна дошка об’яв, а фактично цифровий аналог міста. Ми вже стикнулися з дистанційною формою навчання і потрібно розуміти – світ змінюється і занадто швидко. І повинні не тільки гідно сприймати виклики, але і повинні працювати на випередження, створювати революційні проекти в різних сферах нашого міста. І не тільки плідно співпрацювати з іноземними фахівцями, але і пропонувати власні ідеї світу. А головне –реалізовувати їх.
Саме бажання змін в місті і новаторський підхід при вирішенні існуючих проблем, об’єднує такі, на перший погляд, різні програми Юрія Коваленко, як Проект Пересічень, комплексна програма модернізації міського господарства чи створення онлайн-економіки.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии