Професіоналізм, вміння працювати в команді та небайдужість до чужого горя — риси, без яких неможливо уявити сучасного правоохоронця

Співробітники сектору криміналістичного забезпечення Дніпровського управління поліції Ігор Муштак, Дмитро Маруняк, Юрій Синчук та Віталій Поліщук розповіли про свій досвід документування воєнних злочинів рф у Київській області. Усіх цих поліцейських об’єднує бажання допомогти людям.

Працівники сектору криміналістичного забезпечення Дніпровського управління поліції займалися документуванням фактів повномасштабного військового вторгнення росії у звільнених селах Київщини в складі спільних груп правоохоронців та вибухотехніків. Окрім безпосередньої роботи, поліцейські не відмовляли в спілкуванні місцевим мешканцям, які шукали в їхніх очах розради та підтримки.

Професіоналізм, вміння працювати в команді та небайдужість до чужого горя — риси, без яких неможливо уявити сучасного правоохоронця


Найдосвідченіший серед спеціалістів-криміналістів - Ігор Муштак, який працював у зоні Операції об’єднаних сил розповів, що побачивши Гостомель та села району, ніби повернувся на декілька років назад, коли бачив схожі знищені населені пункти на Сході нашої країни:

«Найважче — це усвідомити реальність того, що відбулося та відбувається. Бояться всі, але ти починаєш робити свою роботу і страх відступає. Впевненості додає присутність колег, яким довіряєш. На Сході я мав можливість здобути практичні навички поводження з різними вибуховими пристроями й мінами й так сталося, що в одному із сіл Гостомельського району ми з напарником змогли розпізнати саморобну «розтяжку», а у подальшому її було знешкоджено і ніхто не постраждав».



Правоохоронці ретельно оглядали місця потрапляння ворожих снарядів та фіксували наслідки руйнувань. Як розповів старший сержант поліції Юрій Синчук, окрім документування, спеціалісти-криміналісти спілкувалися з місцевими мешканцями:

«Неможливо залишатися байдужим, це буде неправда, якщо я скажу, що ми з колегами змогли стовідсотково абстрагуватися від тих руйнувань, які бачили довкола і від емоцій тих людей, хто так чи інакше постраждав. Зараз для українців не існує чужого горя. Ми намагалися приділити увагу тим, хто потребував простої людської підтримки, тим хто хотів просто виговоритись».




Правоохоронці «нога в ногу» ходили за вибухотехніками, уважно дивлячись навколо. Для якісного документування та безпечної роботи всім учасникам групи потрібно було працювати в команді, знаходити спільну мову та поважати роботу один одного:

«Це неоціненний досвід, мати можливість працювати поруч зі своїми колегами в таких стресових умовах, ми намагалися переймати досвід та вчитися новому, як показує життя, у своїй професії потрібно завжди розвиватися, бути готовим до нових викликів та нестандартних завдань», — додали лейтенант поліції Дмитро Маруняк та старший лейтенант поліції Віталій Поліщук.



Правоохоронці скромно оцінюють свою працю, віддаючи всю свою шану військовим, які невтомно б’ються за Перемогу України. Дякуємо колегам за професійне виконання своїх обов’язків та гідну службу.



Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии