Виявлення колаборантів, держзрадників та пособників ворога – пріоритетні напрямки роботи оперативників Нацполіції

Про документування таких правопорушень, їх належне розслідування та налагодження взаємодії всіх правоохоронних органів для роботи на єдиний результат ішлося під час селекторної наради під головуванням першого заступника Голови Національної поліції України Михайла Кузнєцова.

Виявлення колаборантів, держзрадників та пособників ворога – пріоритетні напрямки роботи оперативників Нацполіції


Участь у нараді взяли керівники оперативних служб та Головного слідчого управління Нацполіції, начальники обласних управлінь поліції та їх заступники за напрямками діяльності.



Михайло Кузнєцов наголосив, що виявлення колаборантів та осіб, які можуть дестабілізувати ситуацію у державі – це пріоритетні напрямки роботи представників усіх оперативних служб поліції:
«Ми постійно проводимо профілактичні відпрацювання. А відтак загалом перевірили 18 800 осіб і розпочали розслідування 667 кримінальних проваджень, пов’язаних зі співпрацею з окупаційними військами. У результаті 62 особи затримано в процесуальному порядку, та 662 осіб передано для подальших оперативно-слідчих та фільтраційних заходів співробітникам Служби безпеки України», - повідомив перший заступник глави Нацполіції.



Перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелеєв повідомив, що слідчі підрозділи НПУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України та прокуратур в областях ведуть активну роботу з розслідування та встановлення всіх фактів колабораційної діяльності:
«Сьогодні важливо, аби особи, які співпрацюють із окупантами, несли відповідальність за свої дії. Тому ми наголошуємо на повній взаємодії слідства, дізнання та оперативних підрозділів і прокурорів щодо повідомлення про підозру колаборантам, та скерування обвинувальних актів щодо них до суду. При цьому хочу наголосити на нашій принциповій позиції з обрання адекватних запобіжних заходів підозрюваним».



Сергій Пантелеєв зауважив, що виявлення колаборантів, диверсантів, пособників окупантів, документування, розкриття та розслідування державної зради, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України, незаконному поширенню інформації про пересування наших військ, фінансування терористичної діяльності - це особливо тяжкі та тяжкі злочини, які повинні бути у фокусі уваги кожного оперативника, слідчого та дізнавача.



Відтак під час наради заслухано результати профілактичного відпрацювання та напрацьовано план для реалізації наступних заходів.

Управління комунікації

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии