Слідчі ГСУ скерували до суду обвинувальний акт щодо ОЗГ, яка займалася незаконним виготовленням пального

Поліцейські затримали вісім осіб, у тому числі організатора злочинного бізнесу. Зловмисники упродовж 2018-2019 років виготовляли та реалізовували пальне, яке не відповідало вимогам державних стандартів.

Співробітники Головного слідчого управління Нацполіції спільно з оперативниками столичного управління стратегічних розслідувань Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили організовану злочинну групу. До її складу входило вісім осіб, зокрема – організатор та сім його спільників.

Слідчі ГСУ скерували до суду обвинувальний акт щодо ОЗГ, яка займалася незаконним виготовленням пального


У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники налагодили виготовлення та реалізацію дизельного пального, яке не відповідало діючим на території України стандартам.

Між членами злочинної групи були чітко розподілені «обов’язки». Зокрема організатор та його помічник контролювали усі процеси злочинного бізнесу. Три «менеджери» реалізовували продукцію на АЗС, а також суб’єктам господарювання. Ще троє осіб займалися змішуванням продукції - дизельного палива та бензину неналежної якості з іншими хімічними компонентами.

«Менеджери», які здійснювали змішування, неодноразового судимі. Інші особи - це колишні підприємці, які вирішили збагатитися у такий спосіб.
Кустарно вироблене паливо фігуранти реалізовували упродовж
двох років.



Правоохоронці провели 30 санкціонованих обшуків за місцем розташування підпільного виробництва, в офісах підприємств, на АЗС. У ході обшуків вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки підприємств. Крім того, виявлено фінансово-бухгалтерську документацію та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність правопорушників, а також іноземну та національну валюту на загальну суму понад 1,6 мільйона гривень.



Наразі слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо семи фігурантів. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Щодо восьмого фігуранта матеріали досудового розслідування виведені в окреме провадження.

Зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии