Кіберполіція припинила незаконну діяльність 20 онлайн-обмінників

Фігуранти створили онлайн-обмінники та пропонували послуги з легалізації та обготівкування грошей, здобутих злочинним шляхом. Упродовж двох років здійснено операцій на суму близько 42 мільйонів доларів.

Кіберполіція припинила незаконну діяльність 20 онлайн-обмінників


Співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням, під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, викрили протиправну діяльність групи осіб, які організували діяльність онлайн-обмінників та надавали незаконні послуги.
Кіберполіція встановила, що до таких дій причетні троє мешканців Полтавщини. Фігуранти організували злочинну схему з надання послуг з легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом. А саме грошей, отриманих від хакерських атак на міжнародні компанії, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, викрадення грошових коштів з банківських рахунків іноземних компаній та громадян.

Крім цього, пропонували обмін заборонених для обігу в Україні електронних грошей.

Для надання зазначених послуг фігуранти розробили близько 20 онлайн-обмінників. Також розміщували оголошення на спеціалізованих форумах в мережі «Darknet». Встановлено, що упродовж 2018-2019 років зловмисники за допомогою онлайн - сервісів здійснили операцій на суму близько 42 мільйонів доларів у декількох криптовалютах.
Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, зброю, боєприпаси та грошові кошти у сумі понад 200 тисяч доларів. Під час попереднього огляду вилученої техніки кіберполіцейські виявили цифрові докази злочинної діяльності фігурантів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 8 років ув’язнення.
Департамент кіберполіції Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии