Поліцейська Києва Наталія Петренко: «Бути корисною людиною як у роботі так і для оточуючих - навколо цього принципу будується все моє життя"

Вже 24 роки заступник начальника відділу кадрового забезпечення Солом’янського управління поліції гідно несе службу в правоохоронних органах. Жінка впевнена, що її напрямок є орієнтуючим для майбутніх поліцейських, оскільки перше враження про роботу у підрозділі вони отримують від кадровика.

Шлях поліцейської розпочався ще у 1995 році у рідному місті Лисичанськ на Луганщині, коли Наталія вирішила, що її професія неодмінно повинна бути корисною та цікавою. Дівчина вступила до Луганського інституту внутрішніх справ та назавжди зв’язала своє життя із роботою в правоохоронних органах.

Поліцейська Києва Наталія Петренко: «Бути корисною людиною як у роботі так і для оточуючих - навколо цього принципу будується все моє життя"


З 1999 року Наталія Петренко працювала у слідчому відділі, а з 2010 року – у відділі кадрового забезпечення Лисичанського міського відділу міліції, який у майбутньому очолила. Майор поліції розповідає, що саме тоді зрозуміла, що кадровик – це "універсальний" солдат, котрий має орієнтуватись у всіх напрямках служби.



«У роботі нашого підрозділу головне знайти підхід до кожного співробітника. Ми повинні зрозуміти психологічний стан та вчасно підтримати поліцейського у разі виникнення проблем на службі або в повсякденному житті», - розповідає поліцейська.

Саме на службі жінка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком, який у липні 2014 року був викрадений та вбитий при виконанні службових обов’язків. У 2016 році у Лисичанському відділі поліції відкрито меморіальну дошку підполковнику міліції Петренко Віталію Леонідовичу.



«Чоловік був прикладом для мене. Його відношення до роботи та колег стали тими векторами, яких я притримуюсь під час несення служби», - ділиться Наталія.

Після трагічних подій старша донька зрозуміла, що має бажання піти по стопах своїх батьків та вступила до юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ України. Заради дитини майор поліції перевелась до Солом’янського управління поліції ГУНП у м. Києві та всіляко підтримувала майбутнього правоохоронця.

Жінка вважає, що важлива складова життєвого успіху – це бути корисною людиною як у роботі, так і для оточуючих. Тому заступник начальника відділу кадрового забезпечення завжди поспішає на допомогу своїм колегам та бажаючим вступити до лав Національної поліції України:

«Перше враження про роботу у підрозділі молоді фахівці та кандидати на службу отримують під час спілкування із нами. Саме тому важливо посприяти позитивному мисленню у майбутніх захисників держави. У цьому й полягає професійність та основне завдання співробітника кадрового відділу».

У вільний від роботи час Наталія Петренко намагається якомога більше часу проводити зі своїми доньками, бути для них найкращим другом та наставником. Окрім цього, майор поліції відвідує спортивний зал, займається вишиванням, а також бере заняття з вокалу:

«Такі захоплення допомагають мені відволіктись від емоційного напруження та поринути у звичайне життя жінки, матері та подруги».

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии