«Професійна робота кожного поліцейського – це наш основний ресурс», – Євген Коваль

Статистика свідчить про зниження рівня тяжких та особливо тяжких злочинів – таких злочинів зареєстровано менше на п’яту частину від минулорічної кількості. Про це перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції повідомив сьогодні, 18 листопада, на нараді під головуванням очільника Нацполіції України Ігоря Клименка.

«Професійна робота кожного поліцейського – це наш основний ресурс», – Євген Коваль


За словами Євгена Коваля, упродовж 10 місяців нинішнього року кількість зареєстрованих в Україні кримінальних правопорушень знизилася майже на 11 відсотків: у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року кримінальних правопорушень стало менше на 47 тисяч. На 22 відсотки (або на 27 тисяч) менше зареєстровано тяжких та особливо тяжких злочинів.
Учасники наради проаналізували оперативну обстановку в державі за окремими видами злочинів. Варто відзначити зниження кількості умисних убивств – їх зареєстровано 1208 або на 5,6 відсотка менше у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.



Заслухавши результати роботи підрозділів, перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль наголосив керівникам оперативних підрозділів на необхідності навчання молодих співробітників, від роботи яких залежить оперативне розкриття і розслідування правопорушень.


«Використання всіх можливостей оперативних служб і професійна робота кожного поліцейського – це ваш основний ресурс. У результаті його грамотного використання ми разом зі слідчими матимемо зібрані незаперечні докази у кожному провадженні, а відтак спільний результат – притягнення злочинців до кримінальної відповідальності», – підкреслив Євген Коваль.

У свою чергу заступник Голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе підкреслив, що реформи, які вже реалізуються з моменту створення Нацполіції, триватимуть. Насамперед, йдеться про реформування органів досудового розслідування шляхом об’єднання функцій підрозділів кримінальної поліції і органів досудового слідства та їх подальший розвиток. Крім того, у наступному році почне функціонувати інститут кримінальних проступків: Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень».



«Практичне застосування інституту кримінальних проступків сприятиме зменшенню навантаження на слідчих. Це дозволить їм спільно з працівниками оперативних підрозділів приділяти більше уваги розкриттю та розслідуванню саме тяжких та особливо тяжких злочинів, а відтак – неодмінно призведе до покращення розкриття цих злочинів», – зазначив Максим Цуцкірідзе.

Нагадаємо, Голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив на важливості чіткої координації роботи всіх служб у попередженні і розкритті злочинів.

Управління комунікації Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии